Nooit Meer Eenzaam - Smartlappenkoor

Van levenslied tot luisterlied

Kolere kleren

'Wat trekken we aan?' is naast 'Herre, maak jij de auto-indeling?' de belangrijkste vraag voor een optreden. Inmiddels hebben de dames te kiezen uit maar liefst 3 optreed-outfits, die ook nog eens onderling uitwisselbaar zijn! De samenstelling van die outfits heeft nogal wat voeten in de aarde gehad: te kort, te lang, te wijd, te strak, te sexy, te suf: alle commentaren hebben inmiddels de revue gepasseerd. De kleedcommissie is er iedere keer weer druk mee. Het valt niet mee om ieders figuur tevreden te stellen. Gezien de enthousiaste reacties van ons publiek blijkt het toch weer iedere keer te lukken!

Verontgroenen...

Een heel goede en vooral inspirerende en leuke traditie van Nooit Meer Eenzaam: Het jaarlijks repetitieweekend ergens op een boerderij in Nederland.

Tussen kippen en schapen worden plannen gesmeed, lekker gegeten, de diepte ingegaan, vuurtje gestookt en vooral....... wordt er veel gezongen!

Zijn er nieuwe leden onder ons, dan is er een ontgroening. Een beetje getest met een knipoog, maar vooral een symbolische uiting van een warm bad. Norma, heel hartelijk welkom!

Een primeur dit jaar, een VERgroening: Sanien gaat ons verlaten na meer dan 20 jaar. Ze werd door ieder lid van Nooit Meer Eenzaam in het groen gehesen en verrast. Dit was het resultaat!

Ook zin in een gezellig warm bad? Nooit Meer Eenzaam zoekt nog een paar mensen die graag zingen en spelen!

Eten, drinken en zingen

Dat gaat niet samen. Sowieso. Zingen met een te volle maag gaat niet goed en een knorrende maag leidt ook af. Citrusvruchten, zuivelproducten en chocolade? Niet doen: allemaal extra slijm....

Wat is dan wel goed om ons als nachtegaaltjes te laten klinken? Natuurlijk thee met honing, honingdropjes en als het wat rauwer mag klinken; whiskey en sigaretten.

En hoe zit het dan met bier en berenburg op ijs? Da's voor daarna, om de kelen te smeren. Met daarbij biba's en Vockingworst. In Kanaalzicht. En daar is dan de laatste tip van toepassing: Op een lage toon ben je ook heel goed verstaanbaar en spaar je je stem meer dan wanneer je hoog spreekt - of schreeuwt.

Ontdek je plekje - wederom groot succes!!

Meer dan 100 mensen weerstonden de lokroep van de Indian summer op de mooie zaterdagmiddag van Halloween, om erbij te zijn.

Waarbij? Bij ons huisconcert 'Ontdek je Plekje' in Parnassos in Utrecht.

Net als het concert in maart, in het Wilde Westen, was het een groot succes. Mensen uit (bijna) alle provincies waren vertegenwoordigd om een lied uit hun eigen provincie te horen.

Ruim een jaar heeft Nooit Meer Eenzaam geoefend en de tongen gebroken om de dialecten (eh... táál) onder de knie te krijgen. Bekendere nummers als Terug naar de kust uit Zeeland, Mooi man uit Overijssel, Als ik boven op de Dom sta uit Utrecht naast prachtige minder bekende nummers als Knoopkes van Piter Wilkens uit Friesland en Veurjoar van Ede Staal uit Groningen. Van ieder lid van Nooit Meer Eenzaam werd een lied gezongen uit zijn/haar geboorteprovincie. Met natuurlijk bijzondere aandacht voor mezzo-sopraan Trynke ut Fryslân die ook nog haar verjaardag vierde en enthousiast werd toegezongen door het honderdkoppige publiek.

Buiten een heerlijk nazomerzonnetje en binnen warm en gezellig bij Nooit Meer Eenzaam. Met de "Meet And Greet” na afloop inclusief buffet bereid door onze eigen bas - Chefkok Frank - was de dag compleet!


Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Ja, u ziet het goed: Nooit Meer Eenzaam heeft een geheel vernieuwde website! Onze vertrouwde website raakte onderhand uit de tijd en dus was het hoog tijd voor een nieuwe website. We zijn er erg blij mee!

De start van het nieuwe seizoen werd ingeluid met een optreden van Nooit Meer Eenzaam in De Hoogstraat Revalidatie. Ongeoefend, ongetraind en met veel enthousiasme brachten we het er een stuk beter af dan het Nederlands elftal in de plaatsingswedstrijd voor het EK! Uit niets bleek dat de repetities zes weken stil hadden gelegen.

Wat er ook nieuw is? Wie bij het huisconcert van Nooit Meer Eenzaam 'Ontdek je plekje' was in maart, heeft het al gezien: We zijn helemaal in het nieuw gestoken. Kijk maar eens op Facebook hoe dat eruit ziet.

Maar al die nieuwigheden zijn natuurlijk allemaal maar uiterlijkheden; waar het om gaat is zingen en spelen!

En heel veel nieuw repertoire is te horen - en te zien! - op zaterdagmiddag 31 oktober bij ons huisconcert Ontdek je Plekje. WEGENS GROOT SUCCES GEPROLONGEERD!

Enthousiast geworden? Toe aan een nieuwe uitdaging? We zoeken nieuwe leden. Kijk op 'lid worden' voor de details.