Nooit Meer Eenzaam - Smartlappenkoor

Van levenslied tot luisterlied

Smartlappentheaterkoor “Nooit Meer Eenzaam” zoekt nieuwe dirigent!

In verband met het afscheid van de huidige dirigent/begeleider is Nooit Meer Eenzaam op zoek naar een opvolger. Daarbij heeft het koor heel wat noten op zijn zang: het zoekt een “muziekbeest” waarvoor een profielschets is opgesteld. 

Nooit Meer Eenzaam houdt ervan geregeld nieuwe liedjes aan het repertoire toe te voegen. De dirigent maakt altijd deel uit van de repertoirecommissie. Daarnaast streeft het koor naar uitbreiding/verjonging van het ledenbestand, vooral aan de mannenkant. We repeteren elke woensdagavond in Utrecht. Voor meer informatie en de profielschets, mail naar Lútsen Jansen, lutsen@nooitmeereenzaam.nl

Nooit Meer Eenzaam zingt met Koor Bravour!

Dat wordt mooi! Lenteconcert zaterdag 6 april, in Woerden! Koor Bravour is een groep enthousiaste zangers uit Woerden en omstreken met een speciale voorkeur voor zeeman en shantyliederen. 

Dat, en wij, dat móet wel een fantastische avond worden in Woerden! We hebben er zin in!

Locatie: Kruiskerk, Mesdagplein 4 (Tournoysveld) Woerden

Kaartverkoop via www.bravour.nl

Kom Gluren bij de buren, wintereditie, met NME op 4 februari in Utrecht!

Zondag 4 februari 2024: Gluren bij de buren, wintereditie! Kom ons begluren, bekijken en natuurlijk beluisteren in de prachtige gangen van het Hiëronymushuis, Maliesingel 77/101 in Utrecht. 

Kom genieten van de prachtige sfeer en akoestiek. We treden op om 12.45 uur, 14.15 uur en 15.45 uur.

Zingen in en om het café!

Zaterdag 22 april 2023 zal Nooit Meer Eenzaam schitteren op het podium van Cultureel Montfoort.

Een avond lang toveren we Zalencentrum St. Joseph om in een café, waar de deur wijd openstaat, waar verhalen van toen en nu worden verteld en waar plaats is om volop mee te zingen!

Kortom, een heerlijke avond gezelligheid!
Aanvang 20.00 uur.



Tot zings!!!


Gluren bij de buren

Gluren bij de buren! Zondag 5 februari! Kom ons begluren, bekijken en natuurlijk beluisteren in de prachtige hoge gangen van het Hiëronymushuis, Maliesingel 77 / 101. Geniet van NooitMeerEenzaam in de prachtige akoestiek om half 2, 3 uur en half 5. Niet vergeten dus, 5 februari!

Eurovision Mash-up

Na een vol jaar wachten en hopen, is het eindelijk weer tijd voor het Songfestival. Het liefst hadden we jullie allemaal live willen ontvangen om onze kunsten te vertonen, maar helaas mag dat nog niet zo zijn. 

Nooit Meer Eenzaam zou echter Nooit Meer Eenzaam niet zijn als we op deze vooravond van de eerste Halve Finale Eurovision niets van ons zouden laten horen: geniet van onze inzending voor vanavond en laat ons horen hoeveel points je ons geeft!

Blij dat ik je niet vergeten ben

En dan zijn we ineens een jaar verder na het begin van de lockdown...Nooit Meer Eenzaam heeft lekker door gerepeteerd: eerst via Zoom en nu in de experimenteerfase met Jamulus. Het heeft even geduurd, maar onze eerste Zoom-clip is een feit. Zie hier het resultaat!

Frysk Vremdgoan

Op 6 juli reizen we weer eens af naar Fryslân. Een optreden op uitnodiging van onze Fryske vrinden. Muzykferiening OpMaat is de organisator van het muziekfestival Op Losse Schoeven 2.0. Samen met coverband Hjirris zullen we een weergaloze avond vol muziek verzorgen. Het programma van het huisconcert wordt dunnetjes overgedaan, maar ook lekkere meezingers. Het is een stukkie rijden, maar dan heb je ook wat! 

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om mee te feesten. Adres staat in de agenda hiernaast: vrij entree. 

NME gaat weer vreemd

Ons huisconcert, wat lijkt dat alweer lang geleden! De hele avond is inmiddels geëvalueerd en de unanieme conclusie is.....we gaan in het najaar nogmaals vreemd! Dat vreemdgaan bevalt ons wel. De vele lovende reacties van het aanwezige publiek beaamden dit. Dus: als je er niet bij geweest bent: kom naar de reprise! Houd de site en facebook in de gaten voor de datum!!!


Ons trouwe combo

Wie zitten daar toch altijd zo'n beetje verstopt achter de klanken en choreografisch geweld van Nooit Meer Eenzaam? En ook nog een beetje schuin achter onze dirigent? Dat zijn Winfried (op de basgitaar) en Mario (op de drums)! De opzwepende ritmes van onze trouwe muzikanten is als de slagroom op de taart! Zij houden ons menigmaal in het gareel. En dat niet alleen; Winfried maakt ook nog de mooiste films van onze optredens en Mario is onmisbaar als DJ na afloop en lost al onze technische problemen op. Dus: Bijna onzichtbaar maar absoluut onmisbaar!!! 

UITVERKOCHT!!

Ja, je leest het goed: Nooit Meer Eenzaam gaat vreemd! Op allerlei wijze, op eigen wijze, op ludieke wijze. Second love, secret love, guilty pleasures...

Een avond vol zang, beweging en leut waar je niet stil bij kunt blijven (zitten)!

Bestel je kaarten door €15,00 over te maken op NL54 INGB 0007 3646 46 t.n.v. Nooit Meer Eenzaam onder vermelding van je naam.


We treden op in Kanaal30, de creatieve broedplaats van Utrecht. Een leuke, nieuwe locatie in Utrecht.

Tot de 16e maart!!

Samen is het leuker!

Op zaterdag 10 november geven homomannenkoor 'Cantatori del Duomo' en smartlappenkoor 'Nooit Meer Eenzaam' samen een geweldig leuk concert in theater Zimihc Zuilen. Want samen is het leuker! Als een glas met een fles wijn, of een deksel met een pot.

Op 10 november laten Cantatori del Duomo en Nooit Meer Eenzaam zien dat samen optreden leuker is. En met publiek erbij wordt het nog leuker. Kom kijken en luisteren en geniet van de diversiteit en overeenkomst tussen beide koren! Misschien verschillen we minder dan we denken. En zijn de verschillen die er wél zijn, juist een aanwinst.

Utrechts homomannenkoor Cantatori del Duomo bestaat al meer dan 25 jaar. Naast concerten serveren deze ‘Zangers van de Dom’ hun verrassende liedjes regelmatig als zingende obers bij een heerlijke maaltijd van de Colour Kitchen. Ze houden van kleinkunstliedjes over de liefde, maar zingen ook graag pop. Meestal met een knipoog, soms weemoedig maar altijd recht uit het hart. Het repertoire wordt speciaal gearrangeerd voor het koor.

Nooit Meer Eenzaam brengt een breed Nederlandstalig repertoire; van levenslied tot luisterlied, van Het broekie van Jantje (Koos Speenhoff) tot In jouw bolide (Brigitte Kaandorp) en alles daartussen in! Ze zingen niet uitsluitende Algemeen Beschaafd Nederlands, maar ook dialectnummers uit alle windstreken van Nederland. Tegenwoordig maken ze af en toe zelfs een uitstapje over de grens.

Bestel kaarten via www.cantatori.nl

en kijk voor info op de agenda

Toen was geluk nog heel gewoon


Muziek maakt iets in je los, en dat is bij Nooit Meer Eenzaam zeker het geval. Onderzoeken naar het positieve effect van muziek op je hersenen zijn talloos. “Door te zingen, verrijk je je brein enorm," aldus hersenspecialist Erik Scherder. Dat zingen plezier en ontspanning geeft, merken wij elke week weer bij de repetities van Nooit Meer Eenzaam. Een van de hoogtepunten van het jaar is het weekendje samen weg. Eerst is er flink wat gesteggel over de datum, maar als het zover is, is het een bron van vreugde, hard studeren, lekker eten en vermaak. Deze keer was het in een idyllische sfeer op het platteland van Vorden. Het was bij bed en breakfast Boerengeluk, niet helemaal toevallig bij onze ere-koorleden Frank en Sanien. En omdat beelden meer zeggen dan woorden…


Het werd zomer

Elke week zingen is leuk, maar nog leuker is het om elkaar weer te zien na een periode van afwezigheid. En dus houden we ieder jaar een zomerstop.

Als de laatste repetitie is geweest, wordt de jaarlijkse bbq bij Peter in de tuin gepland om samen nog even het afgelopen zangjaar door te nemen en zeggen we elkaar voor 2 maanden gedag.

Tot september!

Valentijn.....

Nooit Meer Eenzaam wordt af en toe verwend door onze eigen Valentijn. Overheerlijk gebak van de beste bakker van Utrecht! En die woont toevallig heel dicht bij onze dirigent. En dat vinden wij als Nooit Meer Eenzaam best wel fijn! Af en toe is er iets te vieren, af en toe is er troostgebak, en soms heeft een lekker stuk taart helemaal geen verdere reden nodig.... Happy Valentine!!! Beetje vreemd, maar wél lekker! Hoe vreemd Nooit Meer Eenzaam gaat dit jaar? Houd het in de gaten!!

Smartlappenfestival Utrecht

Tranen met tapas, Tristezo con tapas. Zaterdagavond in Utrecht, unieke samensmelting van culturen, omdat verdriet, tranen en bittere ellende universeel is. Laat je meevoeren met Nooit Meer Eenzaam, Grachtenkwallen, afgewisseld met Spaanse zang en muziek!! Onder het genot van tapas en paella en een fijne rode wijn... Zaterdagavond 18 november vanaf 17u bij Ele Tapas (rechter deur), Oudegracht aan de Werf 211!!

Nooit Meer Eenzaam op locatie!

Het mooie van al dat optreden is, je komt nog eens ergens! Afgelopen jaren zijn we al op veel mooie en bijzondere plekken geweest. Natuurlijk in een bootje in ons eigen Oude Grâchie, en ook precies in het midden van Nederland in de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort, in de Sonnenborgh in Utrecht, in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis, en niet te vergeten alle bijzondere, grote en kleine, prominente en achterafzaaltjes in heel Nederland.

Afgelopen week waren we weer in zo'n pareltje!

Kun je zingen zing dan mee (2)

De vraag is, kán je zingen? Kan iederéén zingen eigenlijk? Is dat iets wat je bij je geboorte meekrijgt, of is het aan te leren? Stembeheersing? Vals? Toondoof? Kortom, veel vragen.... Wij gingen voor de antwoorden het internet op.

Wat lezen we daar: Iedereen heeft in principe alles in huis om te kunnen zingen. En dan bedoelen we niet de douche. Alle anatomische structuren zijn bij iedereen - als het goed is - zo aanwezig dat je kunt zingen. Niet iedereen heeft geleerd de techniek hiervoor goed te gebruiken, of is dat bij het opgroeien gewoonweg verleerd. Sterker nog, we weten niet meer hoe prachtig we als baby de sterren van de hemel konden krijsen.

Hoe zit het dan als je vals zingt? Je zou denken dat je dan niet kunt horen wanneer een toon zuiver is. Dan zou je doof zijn. Dat is meestal niet zo. Wél is het zo dat je dan je spieren niet op de juiste manier kunt inspannen of ontspannen.

Gelukkig, er is dus hoop! Kan je dan ook sámen zingen? In een koor? Jazeker, en dan is het luisteren naar de ánderen minstens zo belangrijk als het luisteren naar je eigen toonhoogte - en volume.

Spreukwoorden en gezegdes

Kun je nog zingen, zing dan mee. Net als de jongen, zingen de ouden ook, maar dan een toontje lager. Of hoger: dat kan natuurlijk ook. Als er maar muziek in zit. En, als je alles op haren en snaren zou zetten: in alles zit muziek als men slechts oren heeft. Echter: je kunt ook zo vals zingen als een kat of als een kraai. Of zo mooi als een lijster of een leeuwerik. Zolang je maar het hoogste lied zingt en uit volle borst, dan zing je altijd de sterren van de hemel. Ieder vogeltje zingt nou eenmaal zoals het gebekt is.

Je kunt een zingende mis met een staartje bijwonen en het zolang uitzingen. Als je dan maar wel voor het zingen de kerk uit bent.

En wist je dat je een schoon liedje drie keer mag zingen? Dan wel eerst de toon aangeven en de boventoon voeren, want anders gaat er iemand anders met de eer strijken.

Samengevat (om met onze choreografe te spreken): “c’est le ton qui fait la musique”.

(wordt vervolgd)

Een dagje uit

Zaterdag gingen we naar Amersfoort. Daar was een smartlappenfestival. Wij gingen ook optreden. Er waren nog meer koren. Eerst zongen we in de toren. Daar werden we gefilmd. Daarna zongen we in de winkelstraat. Er waren veel mensen die naar ons keken.
En toen zongen we op de Varkensmarkt. Maar eerst dronken we wat. Onze dirigent mocht niet weten wat. Maar die was weg. Hij ging ook dirigeren bij een ander koor. We gingen bijna zonder hem beginnen. Maar toen kwam hij toch. Het was ook een mooi optreden. Daarna gingen we nog wat drinken. We gingen naar huis toen het donker was. Het was een mooie dag!

Hier kunnen jullie zien hoe we op de film kwamen. Wij zijn er erg trots op!

Lente

De winter was lang, zonder jouw liefde. Al sinds de herfst..... enzovoorts. Mooi nummer is dat he, zingen we ook met Nooit Meer Eenzaam. Van Willeke Alberti, wist je dat? De meesten van ons niet hoor, wij kenden dat toch vooral van Hepie en Hepie. Maar toch, we hebben dat weer mooi verwerkt in onze Alberti-medley.

We hebben de donkere dagen overleefd met veel zingen en we deden een extra choreoworkshop. Inspirerend! En we hielden ons vast aan de woorden van een ander nummer dat we zingen van Ede Staal. 't Zel weer veurjoar word'n, roek 't aan de lucht en d'eerste holtdoefvlucht. De winter was lang, en ik was bang, dat nooit...... weer veurjoar word'n zol. Moar 't komt altied weer goud! En dat kwam het, 't is eindelijk lente! In ieder geval in de ogen van de tandarts-assistente. En dat nummer zit dan weer fijn in onze meisjes-medley.

En als de lente komt, dan sturen wij, tulpen uit.... eh.... Amsterdam?! Neuh, we zijn toch een Utrechts koor van het betere Nederlandstalige lied!


Stemmen

Da’s lastig hoor: iedere 2 weken een nieuwe blog schrijven en ook nog een beetje actueel blijven. Hoe kom je daarvoor nou in de stemming?

Aha: daar is alweer een onderwerp: 15 maart gaan we weer stemmen!

Binnen Nooit Meer Eenzaam hebben we 5 stemmen: Bas, Tenor, Alt, Mezzo-sopraan en Sopraan. De dirigent doet zijn best om al die stemmen netjes bij elkaar te houden, wat net als in de politiek vaak neerkomt op compromissen. Ook in de muziek zijn door de eeuwen heen nogal wat compromissen gesloten wat betreft stemmingen: reine stemming, wohltemperierte Stimmung, Werckmeisterstimmung, gelijkzwevende stemming, 9-, 12-, 19, 22-toonsstemming, en ga zo nog maar even door. En dan heb ik het nog niet eens over “blue notes” en dissonanten binnen de verschillende toonsoorten… De deskundigen zijn het er nog steeds niet over eens wat nou “juist” is binnen de verschillende muzieksoorten. En zo is het ook in de politiek: de “zwevende kiezer” is van alle tijden en daar hoef je je echt niet voor te schamen. Wanneer je goed naar je omgeving luistert en er op het juiste moment de juiste toon uit kunt persen, klinkt er vanzelf harmonie.

Película sentimental

Zucht.... dat klinkt toch mooi.... En wat dacht je van strappalacrime? Schmachtfetzen? Tearjerker? Ja, het woord smartlap is er in allerlei talen. Het komt van het Duitse woord Smachtlappen, wat zwijmelaar betekent. Schmachtlappen zijn oorspronkelijk bijnamen voor de in de katholieke liturgie gebruikte vastendoeken.

En dacht je dat Brandend Zand van Anneke Grönloh oerhollands is? Nee? Uit indonesië? Neuh, dat is eigenlijk Heisser Sand, van Mina. En trouwens, wist je dat Brandend zand óók van Gert Timmerman is? En dat dát in het Duits dan weer Ein Ring mit deiner Name is? En dat dat dan weer door een andere (onbekende) Duitser gezongen werd? En dat het niet dezelfde nummers zijn?

Ja, dan ga je Ar du kär i mej ännu Klas Göran ook ineens heel anders beluisteren...

Kerstcake

Kerstvakantie en tijd voor een zangpauze. Even lekker onderuit op de bank en nergens meer aan denken. Tijd voor bezinning en lekker bakken, want de inwendige mens mag nooit vergeten worden. Hierbij voor iedereen een heerlijk kerstcake-recept.

100g suiker, 
1 tl. bakpoeder, 
100ml water,
1 tl. zout, 
100g bruine suiker, 
sap van 1 citroen,
4 grote eieren, 
50g noten, 
1 fles Vodka, 
200g gedroogde vruchten.

Begin met je vodka te proeven, je wilt natuurlijk wel zeker zijn van de kwaliteit ...
Neem een grote kom, proef de vodka nog eens om écht zeker te zijn... Zoek de elektrische mixer...
Klop de boter in een grote zachte kom. 
Voeg 1 tl suiker toe ...
Meng opnieuw. 
Je checkt nu nog eens je vodka.
...
Doe je mixer ding uit ...
Breek 2 eieren en voeg ze toe aan de kom,
Gooi er de gedroogde vruchten bij ...
Raap de vruchten op van de vloer, was ze en doe ze voorzichtig trug in de kom ... 
Proef nog eens van de vodka ...
Mix in de elektriciteit ... 
Als het gedruigd froot in de klopdinges vastzit maak het met je hand los ... Vergleet ondertsssssss devodka ni te proeve ...
Zift nu 200g zout of zo en zeef het citroensssap en plet jenoten ...
Voeg ene suiker leeepel bij of zoeiets. 
Vet de oooooven in en zet de cake in 180graden en probeer rechtop te blijven ...
Stuur nu misschien iemand naar de winkel voor een cake....

Zalig kerstfeezzzt!

Hoogtepunt na hoogtepunt!

Nog nooit traden we op voor zo'n groot eigen publiek! Ruim 200 vrienden en familie van Nooit Meer Eenzaam waren getuige van ons zilveren jubileum in de Metaal Kathedraal.

Een prachtige locatie voor een bruisend feest, want dat was het. Er werd volop meegebruld, iedereen was muisstil bij verstilde nummers als Telkens weer en Droomland (a-capella!).

Dank jullie wel, lief publiek! Zonder jullie was het Eenzaam geweest de afgelopen 25 jaar...

En daarna weer door naar een volgend hoogtepunt: Acte de présence op de allereerste Smartlappen-koren-contest in de Stadsschouwburg tijdens het Smartlappenweekend in ons eigen Stadsie! Klaterend applaus en weer veel mooie complimenten uit het publiek. Trots!

En met net zoveel plezier zingen we tijdens ons volgende optreden in de kantine van de tennisclub in Houten. Stamppot met worst, en zingen uit volle borst!

29 oktober jubileumconcert Nooit Meer Eenzaam!!!

UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT 

Zaterdag 29 oktober om 20.00 u in de Metaal Kathedraal in Utrecht:

Een wederom weergaloos concert van Nooit Meer Eenzaam!! Een feestelijk concert met veel nummers van de afgelopen 25 jaar Nooit Meer Eenzaam! Kom dit samen met ons vieren, meezingen en meebeleven in een prachtige omgeving!


Kaarten en reservering:

  • € 12,50 (kinderen t/m 12 jaar € 7,50)

  • Maak het bedrag over op rekeningnummer NL54 INGB 0007 3646 46 t.n.v. Nooit Meer Eenzaam en vermeld in de omschrijving wie er van de partij gaan zijn.

  • Of reserveer en betaal de kaarten via een van de koorleden

Zaal open: 19.30 uur; we starten strak om 20.00 uur!!

Routebeschrijving Metaal Kathedraal (nb: Komt u met de bus? neem LIJN 4 RICHTING TERWEIJDE IPV LIJN 26!)

Metaal Kathedraal

Ovreisinfo


Commissie-pret

Zoveel mensen, zoveel zinnen. Qua organisatie niet heel efficiënt, dus daar is “de commissie” voor uitgevonden. Met een eigen verantwoordelijkheid en een specifieke taak. Binnen Nooit Meer Eenzaam wordt dat eerste gerespecteerd, het tweede wat breed uitgelegd… De choreo-commissie (CHOCO) is tevens kleedcommissie (KLIKO) en houdt zich ook bezig met het repertoire; de repertoirecommissie (REPCO) bemoeit zich regelmatig met de choreo; de optreedcommissie (COMOP) heeft altijd wel wat te zeggen over een ieders zangkwaliteiten; de kookcommissie (KOCO) bemoeit zich tevens met de kleding; de weekendcommissie (WEECO) haalt haar inspiratie voor de organisatie van de bruisende weekenden voornamelijk uit bier en wijn; de promotiecommissie (PROCO) ook. Kortom: wij zijn een volledig democratisch koor. Oja: we hebben ook nog een bestuur. 

Bewegen of stilstaan

Het blijft lastig: een nieuw lied instuderen. Heb je net de noten onder de knie en dan blijken er nog 3 coupletten bij te horen met een ingewikkelde tekst. Vervolgens moet de choreografie het lijf in. Niet voor iedereen is de koppeling muziek-tekst-beweging direct even logisch. Het vergt een behoorlijke concentratie en samenwerking met de twee hersenhelften. Na een aantal repetities echter blijkt dat de 3 elkaar gaan ondersteunen. Dan wordt zo’n liedje ineens een spannend theaterstuk. En dat is precies het effect wat Nooit Meer Eenzaam wil bereiken!

Kolere kleren

'Wat trekken we aan?' is naast 'Herre, maak jij de auto-indeling?' de belangrijkste vraag voor een optreden. Inmiddels hebben de dames te kiezen uit maar liefst 3 optreed-outfits, die ook nog eens onderling uitwisselbaar zijn! De samenstelling van die outfits heeft nogal wat voeten in de aarde gehad: te kort, te lang, te wijd, te strak, te sexy, te suf: alle commentaren hebben inmiddels de revue gepasseerd. De kleedcommissie is er iedere keer weer druk mee. Het valt niet mee om ieders figuur tevreden te stellen. Gezien de enthousiaste reacties van ons publiek blijkt het toch weer iedere keer te lukken!

Verontgroenen...

Een heel goede en vooral inspirerende en leuke traditie van Nooit Meer Eenzaam: Het jaarlijks repetitieweekend ergens op een boerderij in Nederland.

Tussen kippen en schapen worden plannen gesmeed, lekker gegeten, de diepte ingegaan, vuurtje gestookt en vooral....... wordt er veel gezongen!

Zijn er nieuwe leden onder ons, dan is er een ontgroening. Een beetje getest met een knipoog, maar vooral een symbolische uiting van een warm bad. Norma, heel hartelijk welkom!

Een primeur dit jaar, een VERgroening: Sanien gaat ons verlaten na meer dan 20 jaar. Ze werd door ieder lid van Nooit Meer Eenzaam in het groen gehesen en verrast. Dit was het resultaat!

Ook zin in een gezellig warm bad? Nooit Meer Eenzaam zoekt nog een paar mensen die graag zingen en spelen!

Eten, drinken en zingen

Dat gaat niet samen. Sowieso. Zingen met een te volle maag gaat niet goed en een knorrende maag leidt ook af. Citrusvruchten, zuivelproducten en chocolade? Niet doen: allemaal extra slijm....

Wat is dan wel goed om ons als nachtegaaltjes te laten klinken? Natuurlijk thee met honing, honingdropjes en als het wat rauwer mag klinken; whiskey en sigaretten.

En hoe zit het dan met bier en berenburg op ijs? Da's voor daarna, om de kelen te smeren. Met daarbij biba's en Vockingworst. In Kanaalzicht. En daar is dan de laatste tip van toepassing: Op een lage toon ben je ook heel goed verstaanbaar en spaar je je stem meer dan wanneer je hoog spreekt - of schreeuwt.

Ontdek je plekje - wederom groot succes!!

Meer dan 100 mensen weerstonden de lokroep van de Indian summer op de mooie zaterdagmiddag van Halloween, om erbij te zijn.

Waarbij? Bij ons huisconcert 'Ontdek je Plekje' in Parnassos in Utrecht.

Net als het concert in maart, in het Wilde Westen, was het een groot succes. Mensen uit (bijna) alle provincies waren vertegenwoordigd om een lied uit hun eigen provincie te horen.

Ruim een jaar heeft Nooit Meer Eenzaam geoefend en de tongen gebroken om de dialecten (eh... táál) onder de knie te krijgen. Bekendere nummers als Terug naar de kust uit Zeeland, Mooi man uit Overijssel, Als ik boven op de Dom sta uit Utrecht naast prachtige minder bekende nummers als Knoopkes van Piter Wilkens uit Friesland en Veurjoar van Ede Staal uit Groningen. Van ieder lid van Nooit Meer Eenzaam werd een lied gezongen uit zijn/haar geboorteprovincie. Met natuurlijk bijzondere aandacht voor mezzo-sopraan Trynke ut Fryslân die ook nog haar verjaardag vierde en enthousiast werd toegezongen door het honderdkoppige publiek.

Buiten een heerlijk nazomerzonnetje en binnen warm en gezellig bij Nooit Meer Eenzaam. Met de "Meet And Greet” na afloop inclusief buffet bereid door onze eigen bas - Chefkok Frank - was de dag compleet!


Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Ja, u ziet het goed: Nooit Meer Eenzaam heeft een geheel vernieuwde website! Onze vertrouwde website raakte onderhand uit de tijd en dus was het hoog tijd voor een nieuwe website. We zijn er erg blij mee!

De start van het nieuwe seizoen werd ingeluid met een optreden van Nooit Meer Eenzaam in De Hoogstraat Revalidatie. Ongeoefend, ongetraind en met veel enthousiasme brachten we het er een stuk beter af dan het Nederlands elftal in de plaatsingswedstrijd voor het EK! Uit niets bleek dat de repetities zes weken stil hadden gelegen.

Wat er ook nieuw is? Wie bij het huisconcert van Nooit Meer Eenzaam 'Ontdek je plekje' was in maart, heeft het al gezien: We zijn helemaal in het nieuw gestoken. Kijk maar eens op Facebook hoe dat eruit ziet.

Maar al die nieuwigheden zijn natuurlijk allemaal maar uiterlijkheden; waar het om gaat is zingen en spelen!

En heel veel nieuw repertoire is te horen - en te zien! - op zaterdagmiddag 31 oktober bij ons huisconcert Ontdek je Plekje. WEGENS GROOT SUCCES GEPROLONGEERD!

Enthousiast geworden? Toe aan een nieuwe uitdaging? We zoeken nieuwe leden. Kijk op 'lid worden' voor de details.